Puheenjohtaja vaihtuu, kirjoittaa Arno Juutilainen

9.3.2023

Olen ilmoittanut Hämeen-Uudenmaan Journalistit -yhdistyksen hallitukselle, että en ole enää käytettävissä yhdistyksen puheenjohtajaksi. HUJ:n vuosikokous valitsee ensi lauantaina 11. maaliskuuta kaksivuotiskaudeksi uuden puheenjohtajan yhdistykselle.

Työikäni on tulossa täyteen. Minulla on mahdollisuus jäädä normaalille työeläkkeelle vajaan vuoden kuluttua. Journalistiyhdistyksen puheenjohtajan tehtävät ja ay-toiminta eivät ole eläkepuuhaa.

Kiitokset vuosista hienojen ihmisten kanssa!

Olen itse osin vastuussa siitä, että jatkoin puheenjohtajana liian pitkään eikä puheenjohtajaksi ajoissa valittu minua nuorempaa journalistia. Luonnollinen uudistuminen oli liian hidasta. Korona oli viime vuosina syy siihen, etten katsonut voivani yhtäkkiä jättää luottamustehtävää.

Koronan jälkeen on mietittävä uudelleen, mitä HUJ tekee ja ketkä sitä vetävät. On pakko tehdä uusia valintoja.

Jäsenistö pitää journalistiliittoa ja sen toimintaa tärkeänä. Järjestö koostuu jäsenistä ja jäsenyhdistyksistä. Jäsenet ovat viime kädessä vastuussa siitä, että heidän asioitaan hoidetaan ja heitä edustetaan hyvin.

Eräät journalistiliiton yhdistykset ovat olleet samassa tilanteessa kuin HUJ nyt. On ollut pakko tehdä sukupolven vaihdos ja saada uudet jäsenet vetämään yhdistystä. On ehkä mietittävä, mikä yhdistyksen rooli on.

Tulkaa siis Tuusulan Krapihoviin ensi lauantaina.